Junior Rokade Westerlo – editie 1

Steven      29.09.2024

Het schaakseizoen is weeral vertrokken. De lessen zijn gestart. Iedereen heeft een examen van de stappenmethode gedaan, iedereen heeft zijn stap gevonden. Ook het eerste jeugdtoernooi zit er al op. Op het jeugdcriterium van Leuven waren er 6 juniors van Rokade Westerlo aanwezig met nog enkele begeleiders.

De volgende weken en maanden staan er niet enkel schaaklessen op de kalender maar ook een hele boel schaaktoernooien.

We blijven iedereen aanmoedigen om deel te nemen aan deze toernooien. Schaken is altijd leuk en op een toernooi krijg je de kans om eens tegen andere kinderen te spelen.

Het eerstvolgende jeugdtoernooi is het Stapjestoernooi in Lier op zaterdag 12 oktober. Dit is enkel voor kinderen die in stap 1, 2 of 3 zitten. Deze toernooien worden speciaal georganiseerd om kinderen een kans te geven om kennis te maken met competitieschaken. De instapdrempel is hier heel laag.

Verder is er nog ons eigen clubkampioenschap rapid op zondag 20 oktober.

November is de drukste maand voor jeugdtoernooien. Er zijn namelijk 3 jeugdcriterium toernooien en er is het Jeugdkampioenschap Liga Antwerpen.

Tim en/of Maxim zullen aanwezig zijn om onze jeugd te begeleiden op het jeugdcriterium van Turnhout en het Jeugdkampioenschap Liga Antwerpen.

Indien het de eerste keer is dat je aan een jeugdtoernooi deel neemt, laat dit dan zeker ook aan hen weten. Voor vragen i.v.m. Jeugdtoernooien en competitieschaken kan je altijd bij hen terecht.

Kalender overzicht schaaklessen

Reactie